Timbuktu

tillsammans med Masaka Trio och Esther Kirabo

Datum: lördag 18 december, 2021
Tid: 19:30
Plats: Stora salen
Pris: 350 kronor
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett

Den 18 december kommer en av Sveriges mest folkkära rappare, Jason ”Timbuktu” Diakité till Kulturens hus. Med sig på turnén har han jazzbandet MASAKA Trio och morgondagens stjärna Esther Kirabo


Då Timbuktu återvänder till Kulturens hus blir det i en ny konstellation tillsammans med jazzbandet MASAKA Trio och soulsångerskan Ester Kirabo. Med inspiration från Harlems jazzklubbar tar de med publiken på en exceptionell musikalisk resa där de levererar nya såväl som klassiska låtar.

Nytt album

Timbuktu har, tre decennier in i sin karriär, levererat åtta album och åtskilliga singlar. I augusti släppte han sitt första album på sju år och kritikerna anser att ”Du gamla, du nya” är ett av hans bästa album. Förutom sitt studioalbum, släppte Timbuktu även en samling vaggvisor för barn som han skapat tillsammans med artisten Mapei och producenten Pontus Winnberg (Miike Snow) på albumet ”Lullabies” (2021).

Ständigt aktuell

Timbuktu har bland annat belönats med åtta grammisar och fyra P3-Guldpriser. Utöver musiken har han gjort stor succé med familjebiografin ”En Droppe Midnatt” som både blev en storsäljare och en hyllad liveföreställning med slutsålda arenor runt om i Norden.

Folkkär, respekterad, ständigt föränderlig och med ett brinnande socialt patos så är Timbuktu mer relevant än någonsin tidigare. Välkommen att uppleva honom i Kulturens hus, Stora salen 18 december 19.30.