Väv med Ida Isak Westerberg

Datum: lördag 28 september, 2019
Tid: 11:00
Plats: Konsthallens ateljé
Pris: 1 550 kr för tre tillfällen
Arrangör: Konsthallen

Lär dig vävteknik med Ida Isak Westerberg!
Plats: Konsthallen i Luleå, Ateljén
Tid: 28 september, 5 oktober samt 12 oktober kl. 11 – 16
Pris: 1 550 kr för tre tillfällen.

Kursinnehåll: Under tre tillfällen kommer vi att undersöka vävningens grunder på ett kravlöst och utforskande sätt. Vi kommer att gå igenom olika tekniker och du kommer att få formge och väva din egen bild. Oavsett vilka kunskaper du hade innan så kommer du efter detta ha verktyg som du kan utveckla på egen hand.
I kursavgiften ingår basmaterial som ram och svartvita garner. Har du något garn eller någon färg som du gärna vill använda är det välkommet att ta med!

Kursen startar 28 september kl. 11 med fika, presentation och genomgång.

🧵 Vill du delta?
Viktigt! Anmälan till kurs sker via telefon 0920 – 45 40 80 eller via mail konsthallen@lulea.se Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är 20 september. Betalning sker vid kursstart via Konsthallens reception.

——

Ida Isak är utbildad på Handarbetets vänner i Stockholm inom vävning och konstsömnad.  Som utbildad lärare är hen även väldigt intresserad av och kompetent inom lärandets skapande processer. I somras blev Ida Isak tilldelad Galleri Systers projekt SamArtBete tillsammans med konstnären Anna Classon och hen är aktuell som mentor i Myter och verkligheter – En lesbisk odyssés mentorsprogram. Mer om konstnären kan ni läsa på http://idaisak.se.

Ida Isak Westerberg berättar om sitt konstnärskap: ”Genom att använda traditionella textila tekniker och hållbara material söker jag nya uttryck som går utanför det förväntade. Jag vill bryta mot förväntningar på hur en teknik bör användas och se ut och på det sättet väcka frågeställningar hos åskådaren som kanske inte fanns där innan. Jag vill få de som känner sig annorlunda att känna sig hemma, jag vill tilltala dem som känner att det traditionella skaver. Min förhoppning är att mina verk kan skapa ett rum där det går att vila från normer och förtryck, om så bara för en stund. En mjuk tillvaro som kan väga upp den hårda omvärld vi annars måste röra oss i.”