Vernissage x 3

Per Svensson, Marja-Leena Sillanpää, Josefin Tingvall

Vernissage

Datum: lördag 16 november, 2019
Tid: 12:00
Plats: Konsthallen
Pris: Fri entré
Arrangör: Konsthallen
Facebook-evenemang

Vi bjuder in till vernissage! Konstnärerna deltar och berättar om sina verk.

Vi presenterar stolt följande utställningar:

 

Per Svensson

Alkemi – Det allseende ögat

ALCHEMY ART ARCHITECTURE är titeln på den bok om Per Svenssons konstnärskap som nyligen kommit ut. Titeln sammanfattar på ett tydligt och bra sätt konstnärens fokusområden och intressesfärer. Musik och/eller ljudkonst skulle man kunna lägga till. Gällande det konstnärliga så arbetar han både med teckning, måleri, grafik, skulptur, film och installation. Det här är första gången som Per Svensson ställer ut i Luleå.

 

Marja-Leena Sillanpää

So Holy Hidden

Författaren, performanceartisten och (ljud-)konstnären Marja-Leena Silanpää, f. 1965 i Finland, boende och verksam i Stockholm där hon också är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan, kommer för första gången till Luleå för att visa upp sitt konstnärskap. Hon har länge varit ett stort namn i konstens värld, men har inte visat upp sig så mycket i stora sammanhang. Högt och lågt intresserar henne i den kreativa processen, både bildligt och bokstavligt. Andlighet, det vi inte kan se, men kanske känna och erfara är fokusområden i konstnärskapet. Döden och minnet har länge varit centrala teman, liksom litteratur och just det andliga.

 

Josefin Tingvall

Svart vatten

Svart vatten, handlar om  materialen järn, träd och vatten – Norrbottens basnäringar. Josefin Tingvall är Luleå kommuns ateljéstipendiat under 2018/2019. Stipendiaten får under ett år arbeta i egen ateljé, med tillgång till Kollektivverkstans lokaler och verkstäder på Kronanområdet i Luleå. Josefin Tingvall är född 1993 i Arvika och har utbildat sig vid Linköpings universitet, Konstfack och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm innan sin tid i Luleå.

 
 

Lägg till i Facebook-kalender
 

du kanske även gillar