William Crighton [AUS]

Blues Rock

Datum: fredag 6 september, 2019
Tid: 21:00
Plats: Loungen
Pris: 160 kr
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett här

Det börjar med rösten. Det är den som fångar in, snärjer och förtrollar. Rösten tillhör William Crighton. En av de mest fängslande personerna i den nya vågen av artister som kommer ur samma bördiga landskap, musikaliskt sett, som Nick Cave, Tom Waits och kultbandet Gun Club.

Energin, nerven, tilltalet och texterna. Alla har de samma starka element av hjärteblod, smärta och en droppe hopp. William Crighton är personlig. Han sjunger för just dig. Han berättar med sin innerligt speciella röst. Om saker och händelser som annars skulle varit utom räckhåll. För hans texter griper tag. Och han skriver om den australiska sångboken. Från grunden.

Det är långt till poppig glättighet och lättsam underhållning. William Crightons låtskatt ger blodsmak i munnen och väcker en massa malande tankar. Tankar om himmel och helvete, om vår korta tid på jorden, om livet och döden. Om kärlek och rädslor. På det där bra sättet som bara äkta vara kan göra.

Hans första, självbetitlade album landade hos oss 2016. Nu följer han upp med ”Empire”, en mäktig platta, ett evangelium av melodier och spännande berättelser.

Han sjunger om Djävulen och Jesus. Balansen mellan det goda och den alltid närvarande ondskan. Men det är ingen dyster artist som kommer till oss. Snarare en budbärare. Med budskapet att det finns hopp för oss alla.

William Crighton har sin hustru Julianne med i produktionen. Och inte sällan i intervjuer, citerar han sin unge son. Även det är ett jordat element som gör honom nästan unik i sitt sätt att hantera sin talang.

Det är helt enkelt en mycket intressant och ovanligt berörande artist från New South Wales vi kommer att få möta. Live är han både ljus och skugga. Mötet med honom kommer bli spännande och om hans redan starka rykte ens till hälften stämmer, kommer det talas länge efteråt om hans konsert hos oss.

Åldersgräns: 18 år på grund av barservering

Barservering från och med klockan 20. Spelning klockan 21. 

du kanske även gillar

Weeping Willows

fredag 13 september, 2019, 19:30 - kl 21:00

Ja! Hurra! Weeping Willows kommer tillbaka till Kulturens hus. Denna gång aktuella med nya och kritikerrosade albumet ”After Us” som släpptes … Läs mer

Taggar: Indiepop, Pop, Rock,


Freedom Call [GER]

lördag 2 november, 2019, 19:30 - kl 21:15

2014 var de här sist – då som förband till Edguy. Nu är de tillbaka som huvudakt. Vi välkomnar tyska … Läs mer

Taggar: Hårdrock, Metal, Power metal, Rock,


Lars Winnerbäck

torsdag 7 november, 2019, 19:30 - kl 21:30

Väntan är över! Nytt material och nytt album med Lars Winnerbäck kommer i september. Och inte minst – i höst … Läs mer

Taggar: Pop, Rock, Singer songwriter,


Tribute to Dire Staits

torsdag 14 november, 2019, 19:30 - kl 22:00

Nu är det återigen dags för publiksuccén A Tribute to Dire Straits att åka ut på de svenska vägarna. Den … Läs mer

Taggar: Pop, Rock,