Glitter, glamour och gåshud för Hilda

Artiklar

”Jag fick gåshud när jag såg Dansseriens program, så jag köpte inte bara ett, utan två abonnemang!” Det var Hilda Hasslers mamma som drog med henne på Dansserien – nu ska Hildas man också invigas i danskonstens värld.


När säsongens program presenterades fastnade Hildas blick på Dansseriens första nummer, D.I.S.C.O.

– Längtar vi inte alla efter 70-talets glitter och glamour? Det är helt underbart och under Dansseriens gång kommer ju hela världen hit till oss. Det ger mig gåshud!

Hilda Hassler säger att hon skyndade sig att köpa två abonnemang, det var för bra för att låta bli. Trots att hon varit på flera föreställningar i Dansserien så har hon inte haft något eget abonnemang tidigare.

Imponerande kroppskontroll

– Det är mamma som haft abonnemanget och hon har dragit med mig. Jag har fått uppleva scenkonst som gripit tag i mig. Dansen är visuell och väcker oväntade saker i mig. Som idrottsintresserad är jag också imponerad över var dansarna kan göra med sina kroppar. De har total kontroll.

Hilda ser introsnacket som en fin guidning in i föreställningen, något som ger upplevelsen en extra dimension.

Hon säger att hon ser Dansserien som en fantastisk skatteåterbäring, sett till hur många föreställningar man får för pengarna.

– Jag hoppas verkligen att fler upptäcker Dansserien. När hela världen kommer till Luleå med dansare i toppklass kan vi inte bara sitta hemma och missa det.

Det var Hildas mamma Birgit som till en början tog med sig henne på Dansserien.
För första gången har Hilda Hassler köpt eget abonnemang – och biljetter till maken Magnus Andersson.

 

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER OM DANSSERIEN 2023/2023

Text: Birgitta Lindvall Wiik
Bild: privat
Collage: Kristina Hjärtberg

Mer läsning inom kategorin Artiklar