Höstens författarbesök

Artiklar

Från oktober till december har vi förmånen att hälsa fem spännande författare välkomna till Stadsbiblioteket i Kulturens hus. 


Möt höstens författare 

Alma Thörn
Lördag 1 oktober
Alma Thörn debuterade 2020 med serieromanen Alltid hejdå och blev nominerad till Augustpriset i kategorin Barn- och ungdomslitteratur. 1 oktober kommer hon till Stadsbiblioteket för att berätta om sin bok Alltid hejdå och visa bilder på sina andra serier. Hon arbetar bland annat med dagboksserier i olika tekniker och kommer därför även att hålla i en workshop.


Susanna Alakoski
Måndag 10 oktober
Susanna Alakoski gjorde författardebut 2006 med romanen Svinalängorna, som belönades med Augustpriset och både blev pjäs och film. Sedan dess har Alakoski varit redaktör för ett flertal uppmärksammade antologier och romaner, fyra barnböcker samt de två dagboksessäerna Oktober i Fattigsverige (2012) och April i Anhörigsverige (2015), där den sistnämnda sattes upp som pjäs på Stockholms Stadsteater våren 2016. Alakoski är socionom och utsågs 2021 till den första innehavaren av professuren i Moa Martinssons namn vid Linköpings universitet. Alakoski är aktuell med Londonflickan, del två i en romansvit om fyra böcker.

Författaren Susanna Alakoski


Petra Rautiainen
Onsdag 19 oktober
Petra Rautiainens vackra debutroman Tuhkaa gyattätti maa berättar om återuppbyggnaden av Lappland och fånglägrens hemligheter. Den behandlar svåra och tysta ämnen och utmanar också den stora finska krigsberättelsen.

Författaren Petra Rautiainen


Nina Hemmingsson
Torsdag 17 november
Nina Hemmingsson har sedan debuten med boken Jag är din flickvän etablerat sig som en av Sveriges främsta serietecknare och bildkonstnärer. När hon kommer på besök i Stadsbiblioteket berättar hon mer om sitt arbete. Med sin omisskännliga stil, både vad gäller språket och den grova teckningslinjen, gör hon serier som är svåra att värja sig mot. Hon har hittills ¬publicerat nio serieböcker och en diktsamling.


Peter Roth
Torsdag 1 december
Ett samtal med Peter Roth, författare, alkohol- och drogterapeut, mindfullnessinstruktör och sorgearbetare. Roth har skrivit boken Livet hivet döden som är en personlig berättelse om ett dödligt virus, ett dödligt missbruk och om kärleken till livet. Moderator: Helena Carlsson, RFSL.

Författaren Peter Roth

Mer läsning inom kategorin Artiklar