Jazzserien 2022


Norrbotten Big Band presenterar en färgstark palett av konserter och artister i högklassigt smakfulla nyanser i Jazzserien. Det kanske räcker att nämna populära Amanda Ginsburg som tillsammans med storbandet möter en ny generation röster i Arctic Youth Jazz Voices. Eller samiska sångerskan Ingá-Máret Gaup-Juuso som backas upp av storbandet under ledning av norske återvändaren Ole Jørn Myklebust. Är ni fortfarande inte övertygade nämner vi också Martin Sjöstedt, Tingsek och NBB:s näste Composer in Residence, Ambrouse Akinmusire. Oemotståndligt, eller hur?

Allt det här ingår:

  • 41% rabatt på biljetterna
  • Sex jazzkonserter av högsta klass
  • Egen plats i salongen
  • Möjlighet att överlåta din biljett om du inte kan gå
  • Brev med aktuellt inför varje konsert
  • Exklusiv konsertintroduktion

Köp hela Jazzserien för endast 990 kr (ord. pris 1680 kr)
Spara 690 kr

Säkra din plats idag! Köp Jazzserien i vår biljettkassa, 0920 – 45 59 00.
Erbjudandet gäller till och med 26 februari 2022.

Årets konserter i Jazzserien:

AMANDA GINSBURG OCH ARCTIC YOUTH
Konserten är flyttad. Nytt datum kommer senare.

Norrbotten Big Band knyter band mellan mellan unga musiker och rutinerade proffs, när en av Sveriges mest populära jazzvokalister Amanda Ginsburg bjuds in till storbandet för att möta nästa generations sångare inom ramen för AYJV (Arctic Youth Jazz Voices).

INGÁ-MÁRET GAUP-JUUSO OCH OLE JÖRN MYKLEBUST
Lördag 26 februari

Ett spännande musikaliskt möte mellan den samiska sångerskan Ingá-Máret Gaup-Juuso och Norrbotten Big Band. Ingá-Máret är en traditionsbärare av jojken, men också en av de som bär vidare arvet i samtida musikaliska kontexter. Ett exempel är det fina samarbetet med artisten Loreen i den uppmärksammade TV-serien Sapmi Sessions. Som musikalisk ledare ser vi åter norske Ole Jørn Myklebust leda storbandet.

MARTIN SJÖSTEDT
Lördag 23 april

Få musiker och kompositörer har som Martin Sjöstedt förmågan att med jazztraditionen som ett ständigt nav skapa oväntade musikaliska uttryck. Sjöstedt har länge varit en återkommande gäst i Norrbotten Big Band som basist och arrangör. Även om han är känd som kontrabasist för de flesta var pianot Martin Sjöstedts första instrument.

TINGSEK
Lördag 24 september

Efter en väldigt uppskattad medverkan i Norrbotten Big Bands årligen återkommande konsert Soulful December 2019, inleddes planer på ett fortsatt samarbete mellan den kritikerrosade artisten Tingsek och storbandet. Tingseks musik rymmer lager av såväl gospel och soul som jazz och svensk lyrik. Konserten blir ett spännande möte där Tingseks intimt personliga uttryck korsas med storbandets kraftfält.

ÅRETS HYLLNINGSKONSERT – TILLÄGNAD KRISTER ANDERSSON
Lördag 29 oktober

Huvudperson i årets Norrbotten Big Band-hyllning är Krister Andersson, en av vårt lands allra främsta saxofonister. Det blir en storslagen gnistrande konsert med nya kompositioner tillägnade Krister, skrivna av bland andra storbandets konstnärlige ledare Joakim Milder, Lars Jansson, Amanda Sedgwick och Pernille Bevort.

AMBROUSE AKINMUSIRE – COMPOSER IN RESIDENCE
Lördag 19 november

Varje generation söker efter en stjärna att beundra och navigera efter, som Louis Armstrong och Miles Davies. Sedan några år tillbaka är trumpetaren Ambrose Akinmusire stjärnan att följa. Och nu är kommer han till Norrbotten, som Norrbotten Big Bands nästa Composer in Residence!


Paketerbjudande

Köp båda musikserierna och få 1625 kr i rabatt!

Köp båda serierna och få totalt elva konserter som sätter guldkant på hela året.

Pris för båda: 1425 kr (ord. pris 3050 kr)

Köp din plats i vår biljettkassa, 0920 – 45 59 00.