Jazzserien 2023


Norrbotten Big Band bjuder på ett efterlängtat möte med en av jazzsveriges starkast lysande stjärnor Amanda Ginsburg. Vidare får vi uppleva Sápmis Ingá-Máret Gaup-Juuso, ett minst sagt spännande samarbete med Miho Hazama samt nykomponerad och specialskriven storbandsjazz med den danska pianisten och kompositören Kathrine Windfeld. Det blir även en hyllning till storbandets egen Joakim Milder och ett möte med årets Composer in Residence Ambrose Akinmusire.

Nu har första akten i årets jazzserie gått av stapeln. Kontakta vår biljettkassa, 0920 – 45 59 00, om du har frågor om återstående föreställningar i serien eller läs mer på vår hemsida under respektive evenemang.

Allt det här ingår:

  • 40% rabatt på biljetterna
  • Sex jazzkonserter av högsta klass
  • Egen plats i salongen
  • Möjlighet att överlåta din biljett om du inte kan gå
  • Brev med aktuellt inför varje konsert

Köp hela Jazzserien för endast 990 kr (ord. pris 1680 kr)
Spara 690 kr 

Årets konserter i Jazzserien:

AMANDA GINSBURG, AYJO OCH NYA SPÄNNANDE RÖSTER
Lördag 28 januari kl. 19.00

Amanda Ginsburg är utan tvekan en av jazzsveriges mest lysande stjärnor. Nu tar hon för första gången plats på scenen tillsammans med Norrbotten Big Band i en konsert som innehåller såväl älskade jazzstandards som hennes egen musik. Förutom ett eget set bjuder hon och storbandet också in fyra kvinnliga vokalister hämtade från musikutbildningar i Norrbotten för ett musikaliskt möte.

INGÁ-MÁRET GAUP-JUUSO
Lördag 11 februari kl. 19.00

Ingá-Máret Gaup-Juuso har etablerat sig som en viktig del av den nya generationens samiska musiker. Till samarbetet med Norrbotten Big Band tar hon med sig sin egen musik i ett intimt samarbete med Ole Jørn Myklebust – musiker, kompositör, arrangör och producent – känd inte minst för sitt långa samarbete med Mari Boine.

MIHO HAZAMA OCH NORDISKA KAMMAROERKESTERN
Lördag 29 april kl. 19.00

Miho Hazama startade sin karriär inom konstmusiken, men har allt mer övergått till jazzscenen. I dag verkar hon som chefdirigent för Danska Radions Big Band och permanent gästdirigent för Metropole Orchestra – en hybridorkester med bas i Nederländerna som framgångsrikt kombinerar jazz, storband och symfoniorkester. Ingen kunde alltså vara mer lämpad att leda det spännande samarbetet mellan Norrbotten Big Band och Nordiska Kammarorkestern.

KATHRINE WINDFELD MÖTER BOHUSLÄN BIG BAND
Lördag 16 september kl. 19.00

Den danska pianisten och kompositören Kathrine Windfeld framträder här med sin egen nykomponerade storbandsjazz, specialskriven just för Bohuslän Big Band och utgiven på den hyllade plattan Determination. De senaste åren har Windfelds mångsidighet som musiker i kombination med hennes personliga spelstil tagit Skandinavien med storm och resulterat i många utmärkelser.

JOAKIM MILDER
Lördag 28 oktober kl. 19.00

Det satt långt inne, men så småningom lät han sig övertalas. Nu tar saxofonisten, arrangören och Norrbotten Big Bands konstnärlige ledare själv plats som solist i en hyllningskonsert som bjuder på ett tvärsnitt av den musik han skapat genom åren.

AMBROSE AKINMUSIRE – ÅRETS COMPOSER IN RESIDENCE
Lördag 18 november kl. 19.00

Varje generations trumpetare söker en stjärna att beundra och navigera efter, som Louis Armstrong och Miles Davies. Sedan några år tillbaka är trumpetaren Ambrose Akinmusire stjärnan att följa. Under ett års tid har denna hyllade musiker samarbetat med Norrbotten Big Band som så kallad Composer in Residence. Nu får vi i publiken ta del av detta samarbete i konsertform!


Paketerbjudande

Köp båda musikserierna och få 1635 kr i rabatt!

Köp båda serierna och få totalt elva konserter som sätter guldkant på hela året.

Pris för båda: 1415 kr (ord. pris 3050 kr)

Köp din plats i vår biljettkassa, 0920 – 45 59 00.