Klassiska serien 2022


Klassiska seriens fem konserter inleds storslaget av Uleåborgs symfoniorkester, Oulu Sinfonia, som återvänder under ledning av nytillträdde chefsdirigenten Rumon Gamba. När Norrbottens Kammarorkester tar över möter de både svenska och internationellt framstående artister i fyra konserter längs en vindlande resa med musikaliska kontraster. Eller vad sägs om ett program med Stenhammarkvartetten, 2020 års vinnare av Solistpriset, Laura Michelin och åländska mezzosopranen Jenny Carlstedt samt brittiske dirigenten och solohornisten Frank Gemmill?

Allt det här ingår:

  • 38% rabatt på biljetterna
  • Fem klassiska konserter av högsta klass
  • Egen plats i salongen
  • Möjlighet att överlåta din biljett om du inte kan gå
  • Brev med aktuellt inför varje konsert
  • Exklusiv konsertintroduktion

Köp hela Klassiska serien för endast 850 kr (ord. pris 1370 kr) 
Spara 520 kr

Säkra din plats idag! Köp Klassiska serien i vår biljettkassa, 0920 – 45 59 00.
Erbjudandet gäller till och med 4 februari 2022.

Årets konserter i Klassiska serien:

OULU SINFONIA – ULEÅBORGS SYMFONIORKESTER GÄSTSPELAR
Fredag 4 februari

Det blir en storartad inledning på musikserien 2022, när vi åter får välkomna Oulu Sinfonia, Uleåborgs symfoniorkester till Kulturens hus. Symfoniorkestern kommer ledas av den alldeles nytillträdde chefsdirigenten Rumon Gamba och som solist på Cello ser vi Torleif Thedeén. Bland verken hittar vi Dmitri Shostakovich första cellokonsert och Jean Sibelius ”En saga”.

STENHAMMARKVARTETTEN
Torsdag 24 februari

Tillsammans med Stenhammarkvartetten, en av Skandinaviens främsta stråkkvartetter, bjuder Norrbottens Kammarorkester in till ett mångfacetterat program som tar sin början i 1900-talet med verk av Edward Elgar, för att sedan via Bartók och Sjostakovitj, till sist ta sig in i vårt århundrade med ett Haydn-inspirerat verk av Caroline Shaw, den yngste kompositören hittills att tilldelas Pulitzerpriset i musik.

LAURA MICHELIN
Torsdag 5 maj

Med en djupt rotad musikalitet och ett utomordentligt hantverk lyfter Laura Michelin, vinnaren av Solistpriset 2020, musiken till högsta internationella nivå, något vi i detta program bland annat får möjlighet att uppleva när hon tillsammans med Norrbottens Kammarorkester under ledning av Gérard Korsten tar sig an fransmannen André Jolivets charmfullt melodiska och samtidigt pikant utmanande flöjtkonsert.

JENNY CARLSTEDT
Dirigent: Clemens Schuldt och Solist: Jenny Carlstedt, mezzosopran
Torsdag 15 september

Den åländska mezzosopranen Jenny Carlstedt, en av Nordens främsta sångare, tillhörde i många år den fasta ensemblen vid den ansedda Frankfurtoperan, men är nu åter frilans med världen som arbetsfält. Vi får vid den här konserten bland annat höra henne i den dramatiskt laddade arian Idamante il Padre adorato från Mozarts opera Idomeneo. Norrbottens Kammarorkester leds denna gång av den internationellt lovordade unga tyske dirigenten Clemens Schuldt, som ger oss hans tolkning av Beethovens andra symfoni.

ALEC FRANK GEMMILL
Dirigent och solist: Alec Frank-Gemmill, horn
Torsdag 17 november

Brittiske Alec Frank-Gemmill är något så ovanligt som solohornist och dirigent. Han har framträtt som solist med en rad internationellt framstående orkestrar och i Telemanns hornkonsert får vi denna kväll möta vi honom i hans dubbla roller som solist och dirigent. Konsertprogrammet rymmer också ett uruppförande, ett exklusivt tillfälle som aldrig kommer tillbaka. Vi får höra den uppmärksammade brittiske tonsättaren Jeremy Thurlows verk Crooked Consort som möter sin publik för allra första gången.


Paketerbjudande

Köp båda musikserierna och få 1625 kr i rabatt!

Köp båda serierna och få totalt elva konserter som sätter guldkant på hela året.

Pris för båda: 1425 kr (ord. pris 3050 kr)

Köp din plats i vår biljettkassa, 0920 – 45 59 00.