Skapande aktiviteter i ateljén


I vår ateljé kan du släppa loss, prova nya utmaningar och experimentera. Utmärkt för dig som vill utvecklas och se saker ur nya perspektiv! Här kan du, oavsett ålder, skapa på din egen nivå. Vår ateljé inspirerar. Här vågar du testa olika material och uttryck i bild och form. Vi ger utmaningar och berikar med frågor och funderingar. Du får nya tankar som utvecklar ditt bildseende. Och du ser plötsligt bilder ur flera olika perspektiv.

Vi erbjuder även föreläsningar, kurser, teambuilding samt aktiviteter för skolor och pedagoger.


Kreativ workshop

Boka en kreativ workshop där både det kreativa tänkandet och gruppsammanhållningen stärks. Workshopen tar ca 60 min.

Kostnad: Pris på förfrågan.

Öppen Bildverkstad 

Vår ateljé är en kreativ plats för alla åldrar. På söndagar är den öppen för dig som vill skapa själv. Inga förkunskaper krävs, alla är med utifrån sina förutsättningar. Begränsat antal platser.

Barnsöndagar i ateljén

Lustfyllt skapande för barn från 3 år+ och medföljande vuxen. Vi undersöker motsatser i konstens och färgens värld och målar i stort och smått. Aktivitet tar ungefär två timmar. Inga förkunskaper krävs, alla är med ut ifrån sina förutsättningar. Begränsat antal platser. Anmälan är möjlig från och men första veckan 2022.

Barnvagnsvisning och babymålning

Under vår babymålning får bebisar möjlighet att uppleva med hela kroppen och alla sinnen!
Välkommen att följa med på en halvtimmes visning av utställningarna tillsammans med ditt barn. Visningen riktar sig till dig som är vuxen och har ett lugnt tempo och en tillåtande atmosfär. Det går bra att ta med barnvagnen in i konsthallen. Efter visningen går vi till ateljén och låter barnen utforska färgens värld genom att måla, smaka och göra avtryck med ätbar färg! Ombyte och handduk är bra att ta med. Begränsat antal platser. Anmälan är möjlig från och men första veckan 2022.

Fredagsmys

Sagoläsning och skojigt skapande! Vi börjar med saga i Reginerummet i Stadsbiblioteket och fortsätter sedan med en konstvisning och skapande verksamhet i Konsthallens ateljé. För barn 3+ och medföljande vuxen. Aktiviteten tar ungefär en och en halvtimme. Ta gärna med egen frukt/mellanmål. Begränsat antal platser.

Aktuella datum och tider för aktiviteterna i Konsthallen hittar du på denna sida.