För elever och pedagoger


Välkommen att upptäcka den samtida konsten genom ett besök i Konsthallen. Vi erbjuder visningar av våra aktuella utställningar som du kan kombinera med en workshop i Konstlabbet, Konsthallens ateljé.


På visningen tar upp ämnen och teman som finns i de aktuella utställningarna och på workshopen arbetar vi vidare med olika metoder och material kopplade till det vi sett. En visning tar cirka 45-60 minuter och workshop tar cirka 60 minuter.

Visning och workshop är gratis för skolor inom Luleå kommun. För övriga kommuner kostar en visning 700 kronor och en workshop kostar 50 kronor per elev. Max antal personer i gruppen: 20 stycken.

Vi anpassar innehåll i visningar och workshop till gruppens ålder och funktion.

Konsthallens skolprogram

Visning

I utställningen Expedition Konst möter vi verk gjorda av konstnärer som varit med på forskningsresor till Arktis/Nordpolen och Antarktis/Sydpolen. Konstnärerna har alla tolkat och gestaltat sina upplevelser på olika sätt, i olika tekniker och med spännande berättelser. Vi får bekanta oss med jordens kallaste plats, möta djur som lever på Nord- och Sydpolen, men även veta mer om havens minsta invånare. Och hur är det egentligen att leva flera månader i sträck på en isbrytare?

Vi diskuterar också hur miljöförändringarna påverkar livet på Arktis och Antarktis, och hur världens utsläpp når polarområdena, trots att utsläppskällorna ligger långt därifrån. Idag är den globala uppvärmningen mer än dubbelt så hög i Arktis jämfört med resten av planeten.

Workshop

Området runt Sydpolen är nästan helt täckt av is. Här får inte människor bosätta sig, och inte många djur eller växter kan leva här. Men pingvinerna trivs, liksom valar, sälar och en del sjöfåglar. Snö och is består av små iskristaller som klumpat ihop sig. I Konstlabbet utforskar vi iskristallernas fantastiska former och även havens minsta beståndsdelar, foraminiferer. Vi inspireras av utställningen och gör våra egna monotypier.

 

Bokningsförfrågan

Har du frågor eller vill boka en visning? Kontakta oss gärna.

E-post: konsthallen@lulea.se