För elever och pedagoger


Välkommen att upptäcka den samtida konsten genom ett besök i Konsthallen. Vi erbjuder visningar av våra aktuella utställningar som du kan kombinera med en workshop i Konsthallens ateljé.


Vi tar upp ämnen och teman som finns i de aktuella utställningarna och på workshopen arbetar vi vidare med olika metoder och material kopplade till det vi sett. En visning tar cirka 45-60 minuter och workshop tar cirka 1 timme.

Visning och workshop är gratis för skolor inom Luleå kommun. För övriga kommuner kostar en visning 700 kronor och en workshop kostar 50 kronor per elev. Max antal personer i gruppen: 25 stycken.

Vi anpassar innehåll i visningar och workshop till gruppens ålder och funktion.

Konsthallens skolprogram

Visning

I samlingsutställningen Krasch. Bom. Bang. får vi möta sju konstnärer som alla arbetar med bilen som utgångspunkt i sitt konstnärskap. Under visningen fungerar bilen som startmotor för diskussioner utifrån ett politiskt och existentiellt perspektiv. Vi tittar också på bilen som identitetsmarkör och som föremål för drömmar och övertygelser.

Medverkande konstnärer är Hanna Antonsson, John E. Franzén, Karolina Holmlund, Sara Lännerström, Mikael Richter, Johan Zetterqvist och Josefin Östberg Olsson.

Workshop

Förskola och åk 0–6. Framtidens bil.

Idag lever vi med ett överhängande klimathot. Vi måste därför på olika sätt hitta nya former att leva på. Detta påverkar även bilarna och redan nu ser vi en omställning mot eldrivna bilar. Hur kommer framtidens bilar att se ut och hur kommer de att fungera? Vi utmanar vår fantasi och skissar på egna förslag i Konstlabbet.

Åk 7–9 och gymnasiet. Skyltar för en ny tid.

I trafiken möts vi överallt av vägmärken vars syfte är att skapa en säker och trygg trafikmiljö. I utställningen finns ett antal vägskyltar gjorda av konstnären Mikael Richter. Han har arbetat med att skapa nytt innehåll i traditionella gatuskyltar som han sedan har placerat ut i trafiken. I Konstlabbet skapar vi skyltar med egna relevanta budskap och uppmaningar.

 

Bokningsförfrågan

Har du frågor eller vill boka en visning? Kontakta oss gärna.

E-post: konsthallen@lulea.se