Ljudguide


Se men också höra! Här kan du få följa med i våra utställningar och höra mer om alla konstnärerna och deras verk. Lyssna när du besöker utställningen – så förstår du bättre vad du ser!

Aktuell utställning: Träd
Pågår 9 mars – 12 maj.

Deltagande konstnärer: Ingela Ihrman, Malmö, Trinidad Carillo och Marie Holmgren, Göteborg, Johanna Karlsson och Birgitta Burling, Stockholm, Katarina Klingspor Ekelund och Inger Andersson, Värmdö, Gerd Aurell, Umeå & Victoria Andersson, Luleå.


Inger Andersson

Inger Andersson (f. 1963) bor i Gustavsberg, Stockholm. I den här utställningen visar hon ett flertal skulpturer i trä och glas. Skulpturen ”Om du tänker på en skog” tar upp en stor del av golvytan i första rummet.

(1 min 55 sek)


Katarina Klingspor Ekelund

Katarina Klingspor Ekelund (f. 1963) bor på Värmdö, Stockholm. Här i Konsthallen visar hon två verk ”nn”, en absurd metamorfos mellan ett dödligt vapen och en grankotte, samt ”Time swept” som kommer att få dig att se på plywood med nya ögon.

(2 min 17 sek)


Johanna Karlsson

Johanna Karlsson (f. 1968) bor i Stockholm. Hennes akvareller är fascinerande utsnitt ur naturen i en finstämd färgskala. Hennes skulpturer är stillsamma och fängslande betraktelser av alltings födelse, konstruktion och förmultnande.

(1 min 55 sek)


Gerd Aurell

Gerd Aurell (f. 1965) bor i Umeå. I hennes konst finns ett politiskt och inte minst miljömässigt starkt engagemang. Noggranna akvareller berättar om en pågående miljöförstöring. Vi blir påminda om vad som hände i Aapua 1979 och kan lyssna till kronojägares berättelser om hormoslyr.

(2 min 5 sek)


Marie Holmgren

Marie Holmgren (f. 1953) bor i Göteborg. Konsthallen visar 7 av verken i serien Arboretum, noggrant och finstilt tecknade solitära träd som leder tanken till ensamhet och saknad.

(2 min 6 sek)


Birgitta Burling

Birgitta Burling (f. 1950) bor i Stockholm. Hennes abstrakta och organiskt markerande måleri mot ljusa svagt tonande grunder kan ge associationer till natur och trädgård. Objekt i porslinslera i form av okläckta målningar och små knyten på väggen ger oss en sinnlig rumsupplevelse likt den du kan få när du vandrar i en skog.

(2 min 13 sek)


Victoria Andersson

Victoria Andersson (f. 1971) bor i Luleå. Hon har broderade bilder som sitt främsta uttryck. Vi möter tallar som växer i mager jord, en metafor för känslor och skeenden.

(1 min 14 sek)


Trinidad Carrillo

Trinidad Carrillo (f. 1975) bor i Göteborg. När du betraktar hennes fotografier av träd och växter kan du få känslan av att någonting pågår trots att ingenting särskilt händer.

(1 min 56 sek)


Ingela Ihrman

Ingela Ihrman (f. 1985) bor i Malmö. Vi visar en videodokumentation av en performance i Lauttasaari i Helsinfors där hon vandrar iklädd en grankottedräkt.

(2 min 20 sek)