Skapande aktiviteter


I vår ateljé kan du släppa loss, prova nya utmaningar och experimentera. Utmärkt för dig som vill utvecklas och se saker ur nya perspektiv! Vår ateljé inspirerar. Här vågar du testa olika material och uttryck i bild och form. Vi ger utmaningar och berikar med frågor och funderingar. Du får nya tankar som utvecklar ditt bildseende. Och du ser plötsligt bilder ur flera olika perspektiv.

Barnvisning i Konsthallen

Välkommen på konstvisning för barn! Ta med hela familjen och se våra utställningar tillsammans med en konstpedagog.
Sen kan den som vill skapa själv på Öppen Bildverkstad.

Datum söndagar: 19 och 26 januari, 2 och 9 februari, 8, 15 samt 22 mars

Tid: kl. 13-13.15

Pris: Fri entré

Öppen Bildverkstad

Lustfyllt skapande för alla åldrar! Vi inspireras av aktuella utställningar och provar olika tekniker, material och sätt att skapa på under två timmar.

Vi börjar med en visning av utställningarna och sedan går vi in i ateljén och jobbar tillsammans med en konstpedagog. Inga förkunskaper krävs, alla är med utifrån sina förutsättningar.

Datum söndagar: 19 och 26 januari, 2 och 9 februari, 8, 15 samt 22 mars

Tid: kl. 13-15

Pris: 20 kr/person

Barnsöndag i Konsthallen

Lustfyllt skapande för barn från 3+  och medföljande vuxen. Vi inspireras av aktuella utställningar och provar olika tekniker, material och sätt att skapa på. Kl. 13 börjar vi med en visning av utställningarna och sedan går vi in i ateljén och jobbar  tillsammans med en konstpedagog. Aktiviteten tar ungefär två timmar. Inga förkunskaper krävs, alla är med ut ifrån sina förutsättningar. Samling vid Konsthallens reception.

Datum16 februari och 29 mars

Tid: Söndagar kl. 13-15

Fri entré 6 oktober och 20 kr/pers 17 november

Fredagsmys

Sagoläsning och skojigt skapande! Vi börjar med saga i Reginerummet i Stadsbiblioteket och fortsätter sedan med en konstvisning och skapande verksamhet i Konsthallens ateljé. För barn 3+ och medföljande vuxen. Aktiviteten tar ungefär en och en halvtimme. Ta gärna med egen frukt/mellanmål.

Begränsat antal platser – biljetter delas ut i Reginerummet.

Datum: Varje fredag under våren till och med 27 mars

Tid: Fredagar kl. 14-15.30

Fri entré!

Babymålning

Små barn upplever med hela kroppen och alla sinnen. Här får de känna på färgen med fingrar, göra avtryck med en tå eller kanske till och med smaka. OBS! Ombyte och handduk är bra att ta med.

Datum: 16 januari, 13 februari samt 12 mars

Tid: Torsdagar kl. 10-11

Fri entré!