Kommande utställningar


Vi byter utställningar flera gånger per säsong, så se till att du inte missar något! Här kan du läsa om våra kommande utställningar.


Förhandsinformation om vårens utställningsprogram i Konsthallen

Luleå Konsthall i Kulturens hus firar stadens 400-årsjubileum genom att lyfta konstnärer med Luleåanknytning under årets utställningsprogram. Verk av Magnus Svensson, Margareta Renberg och Johannes Lindh visas från den 6 mars till den 2 maj.

– Även om det är tre separata utställningar så löper det en röd tråd genom dem. De förklarar varandra och bjuder tillsammans på en fin helhetsupplevelse, säger Hans Sundvall, konstnärlig samordnare.

Konstnärer våren 2021

Magnus Svensson har rötterna i Gammelstad och är utbildad på Konsthögskolan i Malmö och i Umeå. Han har tidigare varit kommunens ateljéstipendiat, varit med på Liljevalchs vårsalong vid flera tillfällen och haft en rad separatutställningar.

Margareta Renberg, född och uppvuxen på Skurholmen, utbildad vid Konstfack och Kungliga konsthögskolan i Stockholm och förutom konstnär var Margareta Renberg även poet.

Johannes Lindh, en ung konstnär, som gått från fordonstekniskt gymnasium, via silversmedsutbildning och konsthögskola i Oslo. Johannes Lindh var Luleå kommuns ateljéstipendiat förra året och vårens utställning blir konstnärens första egna utställning.

Konstköp och Luleåfotografi

Mellan den 6 och 21 mars visas också Luleå kommuns konstinköp 2020 i Konsthallens utställningsgalleri. Det rör sig om ett 30-tal verk, bestående av allt ifrån måleri till grafik och foto. Här finns möjlighet för besökaren att föreslå var konstverken ska placeras.

Från den 27 mars till den 2 maj tar kulturfotografen Gert Frost över utrymmet, där han visar fotografier med motiv från Luleå och länet.

– Utställningen bjuder på ett personligt urval av bildberättelser. Gert Frost kommer också att nyttja projektrummet, där besökaren kan ta del av ett bildspel, berättar Hans Sundvall.