Aktuella utställningar


LULEÅBIENNALEN 2020: TIDEN PÅ JORDEN/ TIME ON EARTH


Luleåbiennalen 2020 tar grepp om den spekulativa frågan om vad ’realism’, som begrepp, uttryck och paradigm, skulle kunna betyda idag. De inbjudna konstnärerna berättar genom sina verk om verkligheter relaterade till samhälleliga system: byråkrati, massmediala logiker och industriell infrastruktur; men de föreslår också inbrott som utmanar och kastar omkull dessa rådande ordningar: strejken, magin och inte minst konsten själv med dess subversiva potential.

Trots Konsthallen håller stängt, finns konsten kvar. Här kan man lyssna på Luleåbiennalens radio och dess intressanta berättelser:

Luleåbiennalen 2020 | Luleåbiennalen 2020 (luleabiennial.se)


Stängt till 24 januari

Med anledning av de nya nationella restriktionerna för att motverka spridning av coronaviruset har Luleåbiennalen i Konsthallen stängt fram till 24 januari.


I en tid som brister i utopiska perspektiv, vad innehåller egentligen påståendet om att ett begär om en annan mer jämlik värld är ’orealistisk’? Biennalen sätter dikotomier mellan det nyttigt nödvändiga och det kulturellt överflödiga ur spel. Hur kan vi istället förstå konsten som en rekreation, en grundbult i ett hälsosamt samhälle, nu mer betydande än någonsin.

Curatorer: Karin Bähler Lavér, Emily Fahlén och Asrin Haidari

Luleåbiennalen 2020 är ett projekt inom Konstfrämjandet och görs i samarbete med Konsthallen i Luleå, Norrbottens museumGalleri SysterKKV LuleåSwedish Lapland AirHavremagasinetSilvermuseetKorpilombolo NattfestivalGällivare museum och Statens konstråd. Luleåbiennalen pågår till 14 februari 2021.

Viktig information med anledning av coronaviruset

Med anledning av de nya nationella restriktionerna för att motverka spridning av coronaviruset har Luleåbiennalen i Konsthallen stängt fram till 24 januari. Vi återkommer med ny information om öppning.


Tillsammans kan vi bidra till minskad smittspridning

Ditt personliga ansvar som besökare:

  • Följ Folkhälsomyndighetens riktlinjer
  • Tänk på att hålla avstånd till andra besökare
  • Viktigt med god handhygien
  • Känner du dig sjuk eller lite krasslig? Vänligen stanna hemma och välkommen åter då du är kry igen.

Luleåbiennalens officiella hemsida hittar du här.