Aktuella utställningar


Utställningsprogram

Konsthallen i Kulturenshus firar stadens 400-års jubileum genom att lyfta konstnärer med Luleåanknytning under året. Nu är det dags att presentera sommarens utställningsprogram där verk av Gunnar Hansson, studenter från utbildningen Grafisk design vid LTU samt Linn Lindström och Marie Gordona Belić visas.

 

Konstnärer sommaren 2021

 

Gunnar Hansson 20 maj14 augusti

Gunnar Hansson, träsnidaren från Antnäs har blivit omskriven för att ha avbildat både Charlotte Kalla och Zlatan i naturlig storlek. Mest känd är han för sina djur- och naturskulpturer som han kommer visa i Konsthallen 20 maj–14 augusti. Utställningen cureras av konstnären Mats Wikström och blir Gunnar Hanssons största någonsin.

 

LTU examensutställning 20 maj5 juni

Den 20 maj öppnar LTU:s examensutställning Avtryck i Konsthall 3. Ställer ut gör studenter från utbildningen Grafisk design vid LTU. Utställningen Avtryck består av tolv olika projekt som alla lyfter samhällsaktuella frågor med hjälp av grafisk design. Visas till och med 5 juni.

 

Linn Lindström och Maria Gordana Belić 17 juni14 augusti

Den 17 juni–14 augusti tar Luleåkonstnären Linn Lindström och hennes konstnärskollega Maria Gordana Belić över Konsthall 3 med utställningen ”Akta dig – God morgon” Det är en drömsk utställning som utgår från en nyskriven ljudpjäs omgiven av skulpturer och videoklipp. Temat är att vara gäst i olika verkligheter, i någons hem, i andras minnen, i nya känslor. Besökaren får följa en pjäs, en arbetsgrupp och en timanställd. Skådespelare från Folkteatern i Gävleborg läser upp texterna och vissa stycken är tonsatta av Julia Lindström och Mats Danielsson.


Viktig information med anledning av coronaviruset

Öppet med kraftiga begränsningar

För att du ska känna dig trygg under ditt besök tar vi endast emot totalt 20 personer samtidigt. I Konsthallens luftiga lokaler på drygt 500 kvm finns goda möjligheter att hålla avstånd till varandra. Vår personal räknar in-och utpasserande besökare.

Program och visningar
Vi håller för närvarande inte några guidade konstvisningar eller workshops.

Åtgärder på plats

  • Information om våra åtgärder för ett säkert besök.
  • Vi säkrar upp publikflödet och hänvisar våra besökare i rätt riktning.
  • Extra städ av utsatta ytor görs dagligen.
  • Möjlighet för besökare att tvätta händerna.
  • Handsprit är utplacerade i lokalerna.

Tillsammans bidrar vi till minskad smittspridning
Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma när du är sjuk eller har minsta symptom.