Lyckat högnivåmöte i Kulturens hus

Artiklar

Den 30-31 maj välkomnade vi EU:s och USA:s handels- och teknikråd till Kulturens hus. Mötet var ett så kallat högnivåmöte med många internationella deltagare, bland annat USA:s utrikesminister Antony Blinken, flera andra ministrar från USA, EU-kommissionärer och tre ministrar från Sveriges regering. Det har självklart varit minutiösa förberedelser på alla fronter och här berättar Anette Gustafsson, projektledare Kulturens hus, lite kort om dagarna.

 

Ett porträtt på Anette GustafssonAnette, vi börjar med en sportfråga. Hur känns det?

– Fantastiskt! Vi var såklart väldigt glada att våra gäster valde Kulturens hus som mötesplats och att de var så nöjda med vår service och vårt värdskap. De har fått uppleva vårt vackra hus, fått en glimt av Luleå och vilka fina människor som bor här. Att få skicka med dem Luleå-känslan hem känns väldigt bra och är den bästa motivationen, säger Anette och ler.

Ni är ju vana att jobba med både stora som små möten i Kulturens hus. Vad har varit den största skillnaden att arbeta med detta möte?

– Det är väl främst säkerhetsaspekten som varit en ny upplevelse för oss. Mötet var historiskt på så sätt att det var det största internationella mötet som genomförts i huset.

Fick ni feedback från kunden?

– Absolut. All vår personal på plats har fått sådant otroligt gensvar från vår beställare Regeringskansliet med EU-kommissionen, USA:s delegation med säkerhetspolis, UD, Svenskt Näringsliv och andra delegater som deltog. De har tackat för ett enormt fint värdskap och bemötande. Det gäller även för alla leverantörer av utsmyckning, dekor samt teknik och säkerhet, som de också är väldigt nöjda med.

Förstår att det är ett stort teamwork som ligger bakom allt beröm?

– Ja! Jag är så enormt stolt över alla inblandade, både innan och under mötet, och att resultatet blev så lyckat. Vi har en enormt bra teamkänsla och jag som projektledare har inte en enda gång tänkt att det här klarar vi inte av, berättar Anette och fortsätter:

– Alla har haft en viktig del i teamet då vi såklart delat upp ansvarsområdena, annars hade det inte fungerat. Linda Engman har projektlett den stora företagsutställningen samt middagen som Svenskt Näringsliv höll under tisdagskvällen. Göran Norman, som teknisk samordnare, har samordnat logistiken kring all teknik. Ingemar Backgård har varit ansvarig när det gäller säkerheten. Jeanette Ek på restaurangen har styrt upp allt kring mat och fika som vi serverat runt om i huset. Sen har ju såklart all personal, tekniker, värdar, servicetekniker, restaurangpersonal, städ, övriga kring ackrediteringar, lås och taggar som gjort så att vi lyckats göra detta med bravur.

Vad tyckte gästerna om Kulturens hus då?

–  Högsta betyg! De har öst beröm och fina ord över vårt enormt vackra hus, som med lite fantasi, en massa möblerande och kompetent personal, kan förvandlas i många olika skepnader och leverera så många olika upplevelser. Vi är jättestolta!

Tack till alla!
Vill du också boka ett möte i Kulturens hus? Tveka inte att höra av dig till oss.

 

Mer om mötet:
Möte i handels- och teknikrådet mellan EU och USA.

Mer läsning inom kategorin Artiklar