Klassiska serien 2019


5 sagolika konserter i Klassiska serien som förgyller hela ditt 2019!

Upplev Norrbottens Kammarorkester med gäster – och ett underbart gästspel från Norrlandsoperans Symfoniorkester.

Torsdag 21 februari, kl 19 i Stora salen


Kubanska influenser med världsviolinist

Solist: Brusk Zanganeh, violin Dirigent: Petter Sundkvist

Med kubanska rytmer och franskdoftande influenser tar den här konserten med oss på en resa! Världsviolinisten, allas vår Brusk Zanganeh, glänser i två av Camille Saint-Saëns vackraste stycken. Njut av populära ’Rondo Capriccios’ och ’Havanaise’ som syftar på Kubas huvudstad Havanna. För dirigenten Petter Sundkvist finns också utmaningar under denna afton som även innehåller musik av bland andra Franz Schreker och Francis Poulenc.

 

Torsdag 11 april, kl 19 i Stora salen

Schuberts oktett – Mäktigt mästerverk

Ett glädjefyllt storverk att längta efter! Franz Schuberts Oktett i F-dur, op.166, framfört av några av landets mest exklusiva musiker. De är, precis som repertoaren, handplockade av kammarorkesterns konstnärlige rådgivare Elemér Lavotha. En intim konsert med varning för gåshud!

 

Fredag 10 maj, kl 19 i Stora salen

Gästspel: Norrlandsoperans Symfoniorkester & Trio ZPR

Välkommen på trippelkonsert! Den fantastiska trion ZilliacusPerssonRaitinen, tre kompositörer, tre verk och the one and only – Norrlandsoperans Symfoniorkester. Exklusivt gästspel där du får avnjuta musik av bland andra Schubert och B Tommy Andersson. På repertoaren står också operan Friskytten av Carl Maria von Weber. På urpremiären på Königliches Schauspielhaus i Berlin 1821 gjorde den så kraftfullt intryck på publiken att hela ouvertyren fick spelas en gång till.

 

Torsdag 12 september, kl 19 i Stora salen

Tjajkovskij, Mendelssohn och prisbelönt cellist

Solist: Amalie Stalheim, cello Dirigent: Okko Kamu
En pampig kväll med underbart stor orkester! Unga, lovande cellisten Amalie Stalheim, som förärats med Sveriges Radios solistpris, säger själv att ”cellon har ju allt”. Det kan den som får uppleva denna sköna konsert, med lika sköna Tjajkovskij- och Mendelssohnklassiker, bara hålla med om.

 

Torsdag 7 november, kl 19 i Stora salen

Klassiska pärlor på rad

Spelande ledare och solist: Ulf Wallin, violin
Rörande stråkserenader och älskade wienerklassiker med uttrycksfulla violinisten Ulf Wallin! Oändligt vacker musik och eviga klassiska hits av Schubert, Bacewicz, Atterberg och Dvořák. Helt enkelt en härlig introduktion till klassisk musik i Europa.

 

 

Köp biljetter i vår trevliga biljettkassa eller via länkarna nedan. 

Obs! Om du köper både Klassiska serien och Jazzserien får du det billigaste abonnemanget till halva priset, för att ta del av detta erbjudande måste bokningen göras via Kulturens hus biljettkassa tel 0920 45 59 00

Klassika serien köper du här.

Jazzserien köper du här.