Jazzserien 2020


Norrbotten Big Band tar oss med på en resa som startar med storstadsmyller och pulserande gatuliv när de, tillsammans med Ellen Andersson och Mats Hålling, guidar oss genom den fantastiska musikskatten som Broadway har skänkt oss. Vidare blir det ett möte med två av Norrbottens finest – Talangvinnaren och Piteåbon Micke Holm tillsammans med Stefan Gunnarsson. Dessutom; en hyllning till Stephen Sondheim som i år fyller 90 år och specialskrivna verk av superkompositören Johan Lindström.

 

Fem konserter ingår i Jazzserien 2020. Obs! Fåtal platser tillgängliga.
Paketpris: 800 kr (ord. 1470 kr) Du sparar 670 kr!

 

Konserter som ingår i Jazzserien 2020

Lördag 8 februari, klockan 19.00 i Lilla salen 

BROADWAY – VÄRLDEN STÖRSTA TEATERDISTRIKT OCH DESS MUSIKSKATT

Norrbotten Big Band möter jazzsångerskan Ellen Andersson

Sångerskan Ellen Andersson har på kort tid etablerat sig som en av de mest framgångsrika jazzsångerskorna i Sverige. Nu möter hon kompositören och arrangören Mats Hålling och Norrbotten Big Band för att gemensamt hylla och framföra tolkningar av den musikskatt som Broadway skänkt oss och som inspirerat jazzmusiker i alla tider.

 

Lördag 4 april, klockan 19.00, Stora salen

EN GNISTRANDE KONSERTKVÄLL MED TVÅ AV NORRBOTTENS FINEST

Norrbotten Big Band möter Micke Holm och Stefan Gunnarsson

Micke Holm från Piteå fick sitt stora publika genombrott när han vann TV4:s tävling Talang där han gjorde rent hus med alla konkurrenterna. Stefan Gunnarsson är multimusikern som gjorde succé när han 2006 satte sig vid pianot i SVT:s underhållningsprogram Så ska det låta. Nu slår de sig samman med Norrbotten Big Band för en konsert som det kommer att slå gnistor om.

 

Lördag 19 september, klockan 19.00 i Lilla salen

EN HYLLNING TILL MUSIKALLEGENDEN STEPHEN SONDHEIM

Norrbotten Big Band möter Mathias Lundqvist

I nära samarbete med Piteåbördiga pianisten, kompositören och arrangören Mathias Lundqvist hyllar storbandet Stephen Sondheim som i år fyller 90 år. Som textförfattare till klassikern West Side Story 1957 fick han sitt stora genombrott, men hans storhet bygger på hans förmåga att hantera både text och musik. Bland hans verk återfinns klassiker som Sweeney Todd och Into the Woods.

 

Lördag 24 oktober, klockan 19.00 i Stora salen

ÄLSKAD ARTIST TOLKAR AMERIKANSKA JAZZREPERTOAREN

Norrbotten Big Band möter en hemlig och hett efterlängtad gäst

Att få arbeta med den här profilstarka artisten har stått högst upp på storbandets önskelista länge och nu blir det äntligen av! Hen är en av Sveriges största artister, kanske mest känd som frontfigur i ett band som säljer ut konserter på löpande band sedan 25 år tillbaka. Kvällen bjuder på svenska tolkningar ur den amerikanska jazzrepertoaren i en ny och lite finurlig tappning– på det vis som har blivit denna artists absoluta signum.

 

Lördag 21 november, klockan 19:00 i Lilla salen

SUPERKOMPOSITÖRENS SPECIALSKRIVNA VERK

Norrbotten Big Band möter Johan Lindström

Årets huskompositör har beskrivits som en musikalisk trollkarl. Bland hans tidigare meriter finns samarbeten med artister som Rebecka Törnqvist, Ane Brun och Freddie Wadling. Dessutom är han en del av den hyllade gruppen Tonbruket. Vi ser fram emot specialskriven musik för Norrbotten Big Band av den fantastiske Johan Lindström!

 


Fem konserter ingår i Jazzserien 2020. Obs! Fåtal platser tillgängliga.
Paketpris: 800 kr (ord. 1470 kr) Du sparar 670 kr!

 

Boka Jazzserien här

Obs! Vänd dig till vår biljettkassa 0920-45 59 00 för att boka Jazzserien. Ticketmaster-paketet är nere för tillfället.