Klassiska serien 2020


Norrbottens Kammarorkester startar säsongen med pompa och ståt tillsammans med den enastående pianisten Mårten Landström. Vidare tar orkestern oss med på ett hejdundrande firande när de, tillsammans med Ruth Reinhardt och Andrej Power, uppmärksammar Beethovens 250-årsjubileum. Dessutom: en innerligt vacker konsertkväll när orkestern spelar Brahms magnifika orkesterserenad och en enastående Concertino för stråkar när de spelar musik av filmmusikkompositören Lille Bror Söderlundh.

 

Sex konserter ingår i Klassiska serien 2020.
Paketpris: 990 kr (ord. 1620 kr) Du sparar 630 kr!

 

Konserter som ingår i Klassiska serien 2020

Torsdag 13 februari, kl 19 i Stora salen


Pampig säsongsstart med franska förtecken

Solist: Mårten Landström, Piano Dirigent: Paul Mägi

Det sparas inte på något denna pampiga säsongsstart! Mårten Landström är en enastående konsertpianist som spelar allt med lätthet, effektivitet, explosivitet och en fantastisk musikalitet. Den här gången bjuder han på den franske kompositören Maurice Ravels jazzdoftande pianokonsert.

 

Torsdag 23 april, kl 19 i Stora salen

Romantiken flödar i vårsolen

Solist: Mårten Larsson, oboe Dirigent: Magnus Ericsson

Det blir en sprittande och härligt vacker konsertkväll när orkestern spelar passionerade verk av Franz Schreker, Edward Elgar, Anton Arenskij samt Benjamin Britten. Förutom det så spelas musik av Lille Bror Söderlundh som kanske är mest känd för sin filmmusik, men som också skrivit en enastående Concertino för stråkar som Mårten Larsson, kvällens solist, älskar att spela.

 

Lördag 9 maj, kl 18 i Stora salen

Gästspel: Norrlandsoperan

Solist och dirigent: Kolja Blacher, violin

Ett kärt återbesök av Norrlandsoperan! Med sig har de den internationellt kända violinisten Kolja Blacher som både solist och dirigent. Med storheter som Mendelssohn, Tchaikovsky och Beethoven på programmet blir det här ett gästspel att verkligen se fram emot!

 

Torsdag 10 september, kl 19 i Stora salen

Beethoven 250 år!

Solist: Andrej Power, violin Dirigent: Ruth Reinhardt

När Beethoven fyller 250 år firar orkestern med att spela en av hans absoluta pärlor – Violinkonsert. Andrej Power, konsertmästare i Kungliga Filharmonin, har fått hedersuppdraget att framföra det här vackra och pampiga verket som sägs ha haft ett enormt inflytande på hela konsertgenrens utveckling.

 

Lördag 17 oktober, kl 19 i Stora salen

Gästspel: Uleåborgs symfoniorkester

Dirigent: Johannes Gustavsson

Den här kvällen bjuder på ett internationellt gästspel med anrika Uleåborgs symfoniorkester! Orkestern arbetar i detta nu med att ta fram ett program som vi är säkra på kommer falla många i smaken. Leder orkestern gör den erkänt duktiga dirigenten Johannes Gustavsson.

 

Torsdag 19 november, kl 19 i Stora salen

Brahms magnifika orkesterserenad

När Norrbottens Kammarorkester gör Brahms serenad som sista konsert för säsongen blir det en liten och nära konsertupplevelse med endast tio personer i orkestern. Vackert och innerligt – som en värmande brasa med varm choklad och vispgrädde till. Vad passar bättre i novembermörkret?

 


Sex konserter ingår i Klassiska serien 2020.
Paketpris: 990 kr (ord. 1620 kr) Du sparar 630 kr!

 

Boka Klassiska serien här