Stammisen Rigmor ser fram emot dans-standup

Artiklar

Startfältet för säsongen är något extra. Det tycker en av Dansseriens trognaste besökare, Rigmor Ahlqvist, som ser extra mycket fram emot Fredrik Benke Rydmans dans-stand up Master of Dance i februari.


Afrikansk dans, balett, tango och hip-hop. Dansserien har bjudit Rigmor Ahlqvist på många skiftande upplevelser genom åren, och det är just det som är grejen med Dansserien.

– Jag överraskas av scenkonst som jag kanske inte annars hade gått på. Dansserien bjuder på en fin blandning av dansföreställningar till ett oslagbart pris. I år tycker jag att det är en otroligt rolig mix, säger Rigmor som köpte säsongens biljetter så fort de släpptes.

Hon har varit Dansserien trogen ända sedan första säsongen.

– Jag fick höra talas om den när jag var på en presentation på Kulturens hus, och blev nyfiken på upplägget. Jag har själv dansat jazzdans och fridans i motionssyfte och tidigt varit intresserad av konstformen.

Höga förväntningar

Den första Dansserien gav mersmak och genom åren har Rigmor fortsatt att ta del av den danskonst som Dans i Nord och Kulturens hus erbjuder.

– Ofta går jag med en eller ett par vänner och jag vill alltid lyssna på försnacket. Man får ut så mycket mer av föreställningen och en förståelse för uttrycket och hur koreografen tänkt.

Under kommande säsong ser Rigmor särskilt fram emot Fredrik Benke Rydmans föreställning.

– Jag har sett honom vid flera tillfällen i dansgruppen Bounce, bland annat när de gästat Luleå. En väninna har sett den nya dans-standupen i Stockholm och utan att berätta för mycket har hon gett mig höga förväntningar.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER OM DANSSERIEN 2023/2023 På Kulturens hus Instagram hittar du en hälsning från Fredrik Benke Rydman och mer info om kommande föreställningar.

Text och bild: Birgitta Lindvall Wiik, pressbilder.
Collage: Kristina Hjärtberg

 

 

 

 

 

 

 

Mer läsning inom kategorin Artiklar