CARINA KÅGSTRÖM

Det är inte bättre någon annanstans

Datum lördag 5 september, 2015 - söndag 8 november, 2015
Plats: Konsthallen
Konstnär: Carina Kågström

Vernissage 5 september kl. 12.00

Carina Kågström har ett dubbelt medborgarskap; i storstaden på västkusten och i småstaden i Norrland. När Carina flyttade från Göteborg till Härnösand fick hon ett nytt perspektiv som gjorde att hon kunder skildra småstaden både inifrån och utifrån samtidigt i sina bilder med pricksäker textrad under.
Det är vardagens händelser, en kommentar till vår tid, ibland det svenska vemodet att känna igen sig i och skratta åt/med. Det är en underfundig humor med släktskap till Jan Stenmark men kanske mer igenkännande.
Stunder av liv i en avlägsen småstad eller vid ett oansenligt köksbord. Där finns hennes människor, kantstötta och slitna i påhittade frisyrer. De kämpar med livet och önskar att allt ska få ett lyckligt slut.
Det handlar om möten, relationer, tillstånd. Ja, livet helt enkelt och mest det som är svårt. Carina brukar säga: ” Jag lånar från verkligheten men brukar inte hålla mig till sanningen”.

För det mesta tecknar hon i blyerts och använder färger och kritor av olika slag. ”Jag får ofta höra att mina bilder är vackra, träffsäkra, underfundiga och roliga. Någon har sagt att de är “exotiska”. Det tyckte jag om att höra”.
Carina Kågström (f. -58) jobbar både som konstnär och illustratör. Hon har gått Högskolan för design och konsthantverk i Gbg mellan 1988-1996. Nu bor hon i Härnösand.
I böckerna ”Nu vänder det”, 2007 och ”Nolltolerans”, 2011 finns en del av Carinas teckningar publicerade.