PILAR DE BURGOS

Nature Morte

Datum fredag 8 april, 2016 - torsdag 2 juni, 2016
Plats: Konsthallen
Konstnär: Pilar de Burgos

Konstverket representerar mänskligheten och ifrågasätter vår relation psykologiskt, fysiskt och andligt med oss själva, människorna omkring oss och universum som vi är en del av.

Installationen uppmuntrar publiken att interagera med verket och inse vår stora kraft vi har inom oss att välja mellan att förstöra, döda, förinta eller att skapa, lära, dela med oss, samexistera.

Genom att Pilar arbetar med reproduktion av samma form i en stor mängd, delar som tillsammans bidrar till en helhet, uttrycker hon mikro- och makrokosmos och en känsla av att helhet består av detaljer.

Pilar de Burgos är född -71 i Mexiko, bor i Sverige och är verksam i båda dessa länder. Hon har studerat vid konsthögskolan i Mexiko City och vid Camden School of Arts i London. Hennes verk har ställts ut i Sverige, Mexiko, Canada, USA, Tjeckien, Ryssland, Argentina och Japan. Hon har arbetat med olika konstproduktioner som bl. a. Luleå Konstbiennal och Havremagasinet samt teaterscenografi och filmproduktioner i Hollywood.

Ljuddesign: Daniel Hidalgo Valdés

Tack till: Patricia De Burgos, Paulina Sandberg De Burgos och Ricky Sandberg.