Sju spännande författarbesök i Kulturens hus

Artiklar

Det är en spännande skara författare som vi har förmånen att hälsa välkomna till Kulturens hus i vår. Medverkar gör bland annat journalisten och debattören Atilla Yoldas som i sin bok berör machokulturen, religionshistorikern Simon Sorgenfrei samt Catharina Ingelman-Sundberg som gjort succé med sin humoristiska feelgood.


– Efter en pandemi som har gjort det svårt att planera så känns det otroligt roligt att äntligen släppa vårens författarbesök. Det blir både lokala förmågor, folkkära och nischade författare och många intressanta samtal att se fram emot för våra besökare, säger Mimmi Granberg, Stadsbiblioteket och fortsätter:

– Vi har mycket att se framemot i vår så boka in detta i era kalendrar.

Möt vårens författare i Kulturens hus

Anne-Christine Liinanki
Torsdag 21 april 13.00, Stadsbiblioteket Vingen plan 5.

Anne-Christine Liinanki är författare med rotpålar i Norrbotten. Hennes berättelser handlar främst om naturen, samarbete och starka kvinnor. Hon är aktuell med sin andra bok Fågelflykt som är en skildring av tre generationer kvinnor – Amanda, Anna Maria och Agneta. Det är en roman som är en vidareutveckling och förtätning av hennes debutbok Storsien – hundra år i en norrbottnisk by. Att Fågelflykt tar avstamp i byn Storsien är ingen slump, Anne-Christines mor är uppvuxen i byn och hennes släkt har bott i och omkring Storsien i många generationer.

Sofia Rutbäck Eriksson och Emma Olofsson
Torsdag 21 april 17.30, Stadsbiblioteket Vingen plan 5.

Möt vår lokala författare Sofia Rutbäck Eriksson och författarkollegan Emma Olofsson som berättar om sina mysdeckare och kriminalromaner. Olofsson är aktuell med Karlshamnserien, där de första delarna har hyllats av både recensenter och läsare. I Sofia Rutbäck Erikssons humoristiska mysdeckare får vi följa den före detta revisorn Katarina Zapp, från Malmudden i Luleå, som sadlar om till privatdetektiv.

Catharina Ingelman-Sundberg
Tisdag 26 april 18.00, Stadsbiblioteket Vingen plan 5.

I höst kommer Catharina Ingelman-Sundberg ut med den femte och avslutande delen i serien om Pensionärsligan. Första boken Kaffe med rån gavs ut 2012 och handlar om pensionärerna som tröttnat på ålderdomshemmet och ger sig in på brottets bana. Serien om pensionärsligan är översatt till flera språk och har legat högt på topplistorna i flera länder.

Religionshistorikern Simon Sorgenfrei
Tisdag 3 maj 17.30, Stadsbiblioteket Vingen plan 5.

Religionshistorikern Simon Sorgenfrei är i vår aktuell med boken “De kommer att vara annolunda svenskar” Berättelsen om Sveriges första muslimer (Nordstedts 2022).  En skildring om hur Sverige under 1900-talet utvecklades från att vara ett etniskt och religiöst relativt homogent land, till att bli Europas mest sekulariserade och mångreligiösa land. Hör författaren samtala om boken med förläggaren Lars Molin. Boka din plats på kulturenshus.com

Atilla Yoldas
Tisdag 17 maj 17.00, Lilla salen.

Journalisten och debattören Atilla Yoldas kommer och pratar om machokultur. Med avstamp i sin bok Mansboken, tar han upp ämnen som rör sex, relationer, våld, psykisk ohälsa, kvinnosyn och homofobi. Han delar med sig av egna erfarenheter av sin uppväxt med destruktiva normer. Ett samarrangemang mellan Ung i Luleå och Unga biblioteket.

Anders Sparring
Tisdag 24 maj 09.30, Upplevelserummet i Stadsbiblioteket.

Han är aktuell med den femte delen av de populära böckerna om Familjen Knyckertz, barnens bästa tvärtom familj. I familjen Knyckertz kan de inte låta bli att ta saker som inte är deras. Anders Sparring arbetar som manusförfattare och vid sidan av sitt författande är han även stå upp-komiker.

Klicka på författarens namn för att komma till evenemanget. Vissa författarbesök är fri entré, några måste bokas i förväg.

Varmt välkomna till vårens författarbesök i Kulturens hus!

 

 

Mer läsning inom kategorin Artiklar